dinsdag 3 mei 2011

Wandeling te Battel Zennegat op 10 mei 2011.

Vereniging ASLK-gepensioneerden 3 mei 2011
Antenne Antwerpen-Mechelen-Turnhout
www.dekas-antwerpen-Mechelen.blogspot.com





Wandeling Zennegat


Op dinsdag 10 mei gaan we wandelen in Battel. Battel is een Mechels gehucht waar Dijle, Zenne en het kanaal Leuven-Dijle samenkomen aan het Zennegat.
De wandeling is ongeveer 5 km lang en gaat grotendeels over verharde dijken langs een natuurgebied. Onderweg komen we langs het enige nog resterende van de 4 vroegere kastelen, langs de muur van moeder Madeleine, de Spaanse hoeve, het Zennegat en we eindigen in het laatste Mechels Estaminet.
We spreken af om 13.45 uur aan de kerk van Battel.


Wegbeschrijving:

Kom je vanuit Antwerpen:

Neem de afrit Mechelen - Noord (nr.19). Aan de verkeerslichten draai je naar links, 200 m verder zijn er weer lichten. Draai weer naar links. Aan het einde van de bergaf ( over een apotheek ) draai je rechts en volg de weg tot een 400 m verder gelegen brug over het kanaal Leuven - Dijle. Vóór de brug neem je de rechter afslag en volgt het kanaal 150 m en dan ben je aan Battelkerk.

Kom je vanuit de richting Willebroek:

Nadat je in Heffen over de Zennebrug gereden bent, staan er ongeveer 1km verder verkeerslichten. Aan deze lichten neem je de linker afslag. Volg ongeveer 500m de baan tot je op de linker zijde hoger genoemde brug ziet. Je gaat links over de brug en na de brug onmiddellijk links langs het kanaal. 150m verder ben je aan de kerk.


Contact: Pol Dethier 015/271223 de dag zelf 0476/260534

Geen opmerkingen: